PrintFrendly

2014. szeptember 16., kedd

Sajtos csigák

Egyszerű, puha péksüti, ami remek reggeli vagy uzsonna lehet egy pohár kakaó vagy kávé társaságában.
A tejföl ötletét Bettymaminál láttam. Ezúton is köszönet érte!


Hozzávalók 12 db csigához:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*2 kk só
*2,5 dkg friss élesztő
*2 dl tej
*1 ek cukor
*1 tojás
*10 dkg margarin

Töltelékhez:
*2 nagy ek krémes tejföl
*15 dkg reszelt sajt

Tetejére:
*1 kisebb tojás
*1 ek krémes tejföl

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tojást, a felfutott élesztőt, a margarint és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra és kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.
Lekenjük tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal.
A szélesebbik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük.
Egy éles késsel kb. 2 cm vastag csigákat vágunk le.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
Letakarva addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik.
A megkelt csigákat lekenjük 1 egész tojás és 1 evőkanál tejföl keverékével.
180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése