PrintFrendly

2015. január 13., kedd

Húsos tészta tepsiben sajttal, tejfölösen



Szeretjük a sajtos tésztákat, ebbe most egy kevés darált húst is tettem. Nem a szokásos paradicsomos a ragu, hanem tejfölös. Melegen még nyúlós benne a sajt, hidegen pedig már szépen kockára lehet vágni a rakott tésztát.
Egész nagy adag lett, 4 éhes felnőtté, de ha készül előtte leves, akkor még 6 fő számára is elegendő.

Hozzávalók 4-6 főre:
*30 dkg darált sertéshús
*1 nagy fej vöröshagyma
*2 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet bors
*1 kk őrölt pirospaprika
*3 koktélparadicsom (esetleg 1 kisebb darab paradicsom)
*1 tubus zöldfűszeres tömlős sajt (100 g, de lehet más ízesítésű is)
*2+2 nagy ek tejföl
*10 dkg trappista sajt
*50 dkg szarvacska tészta

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
A darált húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Ízesítjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, házi darált paprikával, paradicsommal és felöntjük kb. 1 dl vízzel.
Fedő alatt puhára főzzük. (Ha már elfőtt a víz, de még nem puha, akkor kevés vízzel pótolhatjuk, ez függ a hústól.)

A tésztát sós vízben puhára főzzük, átöblítjük, lecsöpögtetjük.
A sütőt előmelegítjük.
Ha puha a hús, akkor a kifőtt zsír nagy részét leöntjük (így nem lesz nagyon zsíros a tészta), majd belenyomjuk a tömlős sajtot, hozzáadunk két nagy kanál tejfölt. Jól elkeverjük. Itt érdemes megkóstolni, mert elképzelhető, hogy szükséges még bele egy kevés só.
A húsos masszát a tésztával alaposan összeforgatjuk.
Egy közepes tepsibe (20*32 cm) simítjuk a tészta felét, majd ráreszeljük a sajt felét, erre halmozzuk a maradék tésztát.
A tetejét lekenjük vékonyan 2 evőkanálnyi tejföllel és megszórjuk a maradék sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt világos barnára sütjük. Ekkor éppen ropogós a tetején a sajt, de nem is szárad ki nagyon.

A Facebookon is megtaláltok.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése