PrintFrendly

2015. szeptember 15., kedd

Kókuszos kiflik

Párom holnap ünnepli a születésnapját, ezekkel a kiflikkel fog kedveskedni a munkatársainak.
Még sohasem használtam a kifli formáimat, pedig már jó rég megvannak. Most is csak egyre volt szükség. Ezzel a technikával megspórolunk egy mosogatást, hisz nem használjuk az összes formánkat. 
Ha még sincs egy darab ilyen formánk sem, akkor is megsüthető, mégpedig kis rudakat sodorva és a két végüket egy kicsit elvékonyítva. Ebben az esetben nem lesz bordázott a süti, de ízre ugyanolyan.
A receptet itt találtam.

Hozzávalók 57 db kiflihez:
*40 dkg liszt
*1 tasak sütőpor
*1 nagy csipet só
*10 dkg kókuszreszelék
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*15 dkg cukor
*2 nagyobb tojás sárgája
*25 dkg vaj/margarin

Egy közepes méretű tálba mérjük a lisztet, beleszórjuk a sütőport, a sót, a kókuszreszeléket és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojások sárgáját, a vajat/margarint.
Alaposan összedolgozzuk.
A tészta először nehezen áll össze, de a kezünk melegétől a vaj/margarin olvadni kezd és a tészta is lágyul.
Nagyobb tepsiket sütőpapírral bélelünk ki.
Egy kifli formát Folpackkal bélelünk ki, majd a tésztából tépve egy adagot kicsi rudat sodrunk, amit a kibélelt kifli formába nyomunk úgy, hogy ne lógjon ki a formából a tészta.
A Folpack segítségével kifordítjuk a kiflit a formából és az előkészített tepsibe fektetjük egymástól egy picit távolabb.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon alul-felülsütéssel 15 perc alatt megsütjük.
A kiflik ekkor még puhák és törékenyek, ezért a tepsikben hagyjuk kb. 5 percet pihenni, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a külső része picit ropogóssá válik, de a belseje finom, omlós marad.
Végül porcukorral megszórva kínáljuk.
Jól zárható fémdobozban sokáig omlós marad, ha marad belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése