PrintFrendly

2016. április 8., péntek

Sonkás-tejfölös krumplileves



Volt egy kevés felvágott, amit mindenképpen fel kellett használnom. Ezt csempésztem bele egy roppant egyszerű, gyorsan elkészíthető levesbe. A sonka igazán különleges ízt adott neki. Azt hiszem máskor is asztalra kerül még ebben a formában :-)
Hozzávalók 4 főre:
*70 dkg krumpli
*1 tk só
*1 csipet őrölt bors
*1 gerezd fokhagyma
*1 tk házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
*2 ek liszt
*3 ek olaj
*1 tk pirospaprika
*1 nagy tejföl (3,3 dl) fele
*15 dkg sonka

A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és felkockázzuk.
Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát, és hozzáadjuk az ételízesítőt (vagy a leveskockát). Beleszórjuk az apróra vágott sonkát.
Amikor már majdnem puha a krumpli, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel (kb 0,5 dl) hígítjuk, folyamatos kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl.
A meleg leves léből merünk bele pár kanállal, elkeverjük (hogy ne csomósodjon be a leves), és a levest kavargatva beleengedjük.
Hagyjuk felforrni.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése