PrintFrendly

2016. július 6., szerda

Sonkás-sajtos-kelleveles palacsintatekercsek rántva



Ritkán készítek töltött, rántott palacsintát, de akkor mindig nagy sikert arat a család körében. Frissen a legfinomabb, amikor még folyik a sajt a belsejében. Ebből nekem most 10 db közepes palacsinta lett, ez természetesen a serpenyő méretétől függ.
Hozzávalók 5 főre:
Palacsinta tésztájához:
*3 nagyobb tojás
*1 púpos kk só
*12 jó púpos ek liszt
*4,8 dl tej
*0,5 dl olaj

Töltelékhez:
*5 nagy kelkáposzta levél
*10 vékony szelet sonka
*10 vékony szelet sajt

Panírozáshoz:
*3 kisebb tojás
*15 dkg liszt
*15 dkg zsemlemorzsa
*olaj bőven a sütéshez

A kelkáposzta leveleket kettévágjuk, a vastag erét kivágjuk és sós, gyöngyöző vízben pár percig főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A fenti hozzávalókból szokásos módon legalább 10 db sós palacsintát sütünk. 
(A palacsinta sütéséről ITT olvashattok bővebben.)
A palacsintákat még melegen megtöltjük úgy, hogy egy palacsinta közepére fektetünk egy kellevelet, rá egy sonkát, arra egy szelet sajtot. A két szélét középre hajtjuk, majd alulról feltekerjük.
A szélét egy fogpiszkával megtűzzük.
A tekercseket először lisztben, majd tojásban, végül zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Papírtörlőn hagyjuk az olajat lecsepegni.
Melegen, azonnal rizs körettel és tartármártással kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése