PrintFrendly

2016. december 10., szombat

Szilva süti



Biztosan sokan ismeritek a „lagzis barackot”. Ez az a bizonyos sütemény, amit mindenki imád, de kicsit pepecselős. Nos, évekig sütöttem, aztán tovább léptem és elkészült a sárgabarack változat. Most pedig szilvaformát kapott. Nem mondom, hogy egy gyors süti, de megéri az idő ráfordítást.
Hozzávalók 35 db szilvához:
Tésztához:
*60 dkg liszt
*1 késhegynyi szódabikarbóna
*25 dkg porcukor
*25 dkg margarin
*3 tojás sárgája

Töltelékhez:
*A szilvák kivájt belseje
*18 dkg porcukor
*2 ek cukrozatlan kakaópor
*2 ek rum
*10 dkg margarin
*Kb. 4 ml tej

Továbbá:
*Kb. 0,5 dl víz
*Málna piros aroma
*Kék ételszínezék
*Kb.15 dkg cukor

A porcukrot simára keverjük a margarinnal, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Beleszórjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól összedolgozzuk.
Diónyi golyókat sodrunk, amikből kb. 5 cm hosszú hengert formázunk, amiknek a végeit kicsit elvékonyítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb. Közben tenyérrel egy kicsit ellapítjuk.

170 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ha kihűltek, egy éles késsel kivájjuk a közepüket.

A kaparékot egy tálba rakjuk, szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport, porcukrot, rumot, margarint és tejet. Alaposan összekeverjük és a szilvák belsejébe töltjük, majd egy-egy süti felet összeragasztunk.

Egy tányérba szórjuk a cukrot és egy másikba a vizet az ételszínezőkkel lilára keverjük.
Egy ecset segítségével bekenjük a szilvákat, majd megforgatjuk a cukorban.
Puszpáng levéllel díszítjük.
Érdemes egy éjszakát pihentetni, hogy a sütik megpuhuljanak.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése