Printfriendly

2017. augusztus 19., szombat

Gombás-tejszínes csirkecsíkok mustárosan



Volt egy kis csirke itthon, és nagyon kevés idő a főzésre. Így ezt a nagyon egyszerű fogást készítettem, ami bő fél óra alatt már fogyasztható is volt. Csak ennyi tejszín lapult a hűtőben, de egész nyugodtan elbír akár két decilitert is. Spagetti tésztával kínáltam.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók 4 személyre:
*1 nagyobb csirkemell filé
*25 dkg gomba
*1 kis csokor petrezselyemlevél
*3-4 ek olaj
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 dl zsíros tejszín
*1 púpozott ek mustár

A megtisztított, csíkokra vágott húst egy serpenyőben, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott gombát. Ízesítjük sóval, borssal, és addig pároljuk, míg a gomba leve elfő, és a hús megpuhul. Hozzáöntjük a mustárral elkevert tejszínt, majd beleszórjuk a finomra vágott petrezselyemlevelet. Melegen, kifőtt spagetti tésztával kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése