Printfriendly

2017. augusztus 21., hétfő

Tonhalas bruschetta

Ritkán készítek bruschettát, de akkor igazán jól tud esni. Már korábban próbáltam a hagyományos és a mozzarellás változatot, most pedig egy kevés tonhal került rá. A friss bazsalikom levelek igazán jól kiegészítik, azt nem érdemes lehagyni róla. Nagyon finom, hamar el is készül. A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók 2 személyre:
*4 szelet kenyér
*1 gerezd fokhagyma
*5 dkg olajos tonhal
*1 nagyobb paradicsom
*1 kisebb fej lila hagyma
*1 csipet só
*2 ek olívaolaj
*pár friss bazsalikomlevél

A zöldségeket megtisztítjuk, a paradicsomot és a lila hagymát kisebb darabokra vágjuk, meghintjük sóval és egy kevés olajjal óvatosan összeforgatjuk. A kenyereket megpirítjuk, bedörzsöljük a félbe vágott fokhagymával, majd ráhalmozzuk az olajos paradicsomot, és a lecsepegtetett, apróra tépkedett tonhalat. Pár friss bazsalikomlevelet szórunk a tetejére és azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése